×

Nieuws

Uitgeverij GPmedia BV introduceert haar nieuwste vaktijdschrift: SlagersVak. Daarmee borduurt de Nijmeegse uitgeverij voort op het succesvol opnieuw in de markt zetten van vaktijdschrift Meat & Co …

Nestlé gaat intensief samenwerken met Burcon en Merit, twee marktleidende partijen op het gebied van de ontwikkeling en productie van plantaardige eiwitten. Door deze samenwerking wil Nestl& …

De Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV) houdt op donderdag 6 februari een (openbare) Algemene Ledenvergadering bij Mereveld in Utrecht. Niet-leden zijn welkom voor het tweede deel, met …

Cretel, machinefabrikant van ontzwoerd- en ontvliesmachines, is sinds kort verhuisd naar een nieuwe state-of-the-art productiehal in Gent. Met een productieruimte van 10.000m² kan de groei verder …

Werknemers van Frisia Foods in Haulerwijk eisen in een petitie maatregelen van de directie tegen de te hoge werkdruk bij de pluimveeslachterij. Karel de Buijzer, bestuurder FNV Voedingsindustrie: & …

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft een vleesverwerkingsbedrijf een boete opgelegd van ruim 500.000 euro. Het bedrijf heeft in 2018, ondanks aandringen van de NVWA, onvoldoende …

In 2019 is het aantal bedrijven dat varkensvlees met de Antibioticavrij Leven Garantie verkoopt sterk gegroeid. Zowel in binnen- als buitenland wordt het concept gewaardeerd. Vooral in Italië …

Moving Mountains, bekend van plantaardige burgers en hot dogs, is continu bezig met de ontwikkeling van verschillende alternatieve vleesproducten. Na recentelijk een sausage te hebben gelanceerd, is …

Er is steeds meer vraag naar vision-systemen voor een laatste optische controle. Maar de huidige systemen zijn niet voor iedereen betaalbaar of geschikt. Zomerdam komt met een nieuw systeem …

De consumptie van vlees in Nederland en de rest van de Europese Unie (EU) heeft haar top bereikt. De groei in Afrika en Azië is nog steeds stijgende, al zal in Azië die groei de komende tien …