Nieuws
Vleesverwerker JBS is afgelopen weekend slachtoffer geworden van een grootschalige cyberaanval door hackers. De aanval was gericht op de Amerikaanse servers van het bedrijf, dat zijn …
Flanders' FOOD houdt op donderdag 3 juni het gratis online event 'Fresh & Cool Delivery'. Over het verkennen van de mogelijkheden van e-commerce van verse, gekoelde voedingsproducten: …
Om de ruimte in het slachthuis zo efficiënt mogelijk te gebruiken biedt Mueller silo’s aan die zowel buiten als binnen geplaatst kunnen worden. In deze silo’s kan bloed worden …
Een belasting op vleesproducten zoals door een aantal politieke partijen wordt voorgesteld, is niet effectief, niet uitvoerbaar en soms zelfs contraproductief. Dat hebben COV (Centrale Organisatie …
Van Loon Group heeft een nieuw bedrijf geïntroduceerd dat exclusief is gericht op de productie van vleesvervangers: No Meat Today Company. In Almere is een nieuwe fabriek geopend, die speciaal is …
Het voedings- en prestatieteam van Real Madrid heeft de handen ineengeslagen met deskundigen van Meatless Farm om onderzoek te doen naar het effect van plantaardige eiwitten op de verlenging van de …
Goed nieuws uit de Belgische beurzenwereld. De regering heeft officieel toestemming gegeven om vanaf 30 juli weer (vak)beurzen te organiseren. Er is geen beperking van het aantal bezoekers op de …
In augustus dit jaar start HAS Hogeschool in samenwerking met technologisch platform Meattech de vernieuwde cursus Vleestechnologie. Een cursus die theorie en praktijk combineert om technologische …
De Binnenhof Barbecue, die gewoonlijk aan het einde van het politieke jaar en de start van het zomerreces wordt gehouden, zal helaas ook dit jaar niet door kunnen gaan. Net als in 2020 gooit corona …
Foodtechbedrijf Enough heeft de bouw van een nieuwe mycoproteïne-fabriek in Sas van Gent, op de grens van Nederland met België, gepland. Het project, Unity genaamd, behelst een volledige …