Nieuws
HAS Hogeschool geeft met ingang van 16 november de cursus Levensmiddelenchemie. Gedurende zeven avonden leren cursisten alles over de chemische en fysische eigenschappen van koolhydraten, eiwitten en …
SimplyOK houdt op vrijdag 12 november het Allergen Management Symposium. Tijdens dit twee uur durende evenement voor de voedingsmiddelenindustrie, retail en certificatie-instellingen worden deelnemers …
Het is de bedoeling dat Vlaanderen nog voor het einde van het jaar een eigen, dierenwelzijnscertificaat krijgt voor vleesproducten en vleeswaren. Het keurmerk moet een onafhankelijk karakter krijgen …
Op Brusselse billboards en bussen is deze week een bijzondere advertentiecampagne te zien: reclame tégen de EU-reclames voor vlees en zuivel. De campagne, gestart door ProVeg International, …
Jumbo introduceert als eerste Nederlandse supermarktketen een assortiment rundvleesproducten afkomstig van zogeheten weiderunderen. Koeien met volledige weidegang grazen ten minste 120 dagen per jaar …
Vier op de vijf Nederlanders willen dat restaurants en supermarkten méér plantaardig eten gaan aanbieden. Ruim de helft van de ondervraagden (58%) is er bovendien akkoord mee als winkels …
CSB System Benelux houdt op donderdag 23 september een webinar over de toepassing van kunstmatige intelligentie (KI) voor de kwaliteitscontrole van rauwe hammen, zoals door CSB wordt toegepast bij CSB …
Van zondag 26 tot en met woensdag 29 september staat Kortrijk Expo vier dagen lang in het teken van Meat Expo. Traditiegetrouw vindt de vakbeurs voor slagerijen, traiteurs en andere professionals uit …
Cretel by ATS ontwierp haar ontvliesmachine 856PX speciaal voor industriële toepassingen. Operatoren kunnen zo sneller het membraan van het vlees verwijderen zonder verlies van het waardevolle …
Op vrijdagmiddag 24 september vindt de 'Grand Opening' plaats van de nieuwe bedrijfslocatie van IB Food-Machines op Urk. Belangstellenden zijn welkom.
Het nieuwe bedrijfspand aan De Meer 3 …