Maastricht gastheer van World Meat Congress 2023
Woensdag 31 mei 2023
Laurens Hoedemaker, voorzitter COV: "De wereld staat aan de vooravond van een aantal grote veranderingen en transities. Sociale en ecologische ontwikkelingen leiden tot een kritische kijk op de productie van vlees en vleesproducten. Tegelijkertijd zet de sector – geholpen door technologische innovatie – grote stappen richting duurzamere productie. Het centrale thema van het congres is dan ook Meeting Society & Consumer."
Wereldwijde uitdagingen
Op de agenda staan actuele wereldwijde uitdagingen voor de industrie, zoals de rol van vlees in de mondiale klimaatambities, de maatschappelijke verwachtingen over dierenwelzijn, de arbeidsmarkt, alternatieven voor vlees zoals kweekvlees en de impact van (geo)politieke ontwikkelingen op de vleeshandel en -productie. Hoe gaat de internationale vleesindustrie om met al deze uitdagingen? Boeiende sprekers uit de academische wereld, internationale organisaties en vertegenwoordigers van de vleeswaardeketen zullen deze vraag beantwoorden op het komende World Meat Congress.
Dit maakt het congres tevens zeer aantrekkelijk voor stakeholders die niet direct werkzaam zijn in de internationale vleesindustrie, zoals vertegenwoordigers van de overheid, brancheorganisaties, retailers en ngo's.
Ga voor meer informatie en aanmelden naar https://www.wmc2023maastricht.com