Nieuws
Meattech Technologisch Platform houdt op donderdag 16 november het seminar ‘Eiwitten in Balans’. In samenwerking met FoodPhysica wordt tijdens dit zesde seminar verder ingegaan op de …
Provisur Technologies heeft voor zijn Europese klanten het Provisur Innovation Centre (PIC) geopend. Dit nieuwe state-of-the-art democentrum, in Plailly - onder de rook van Parijs, biedt …
VLAM (Belgian Meat Office) zal van 15 tot en met 19 oktober deelnemen aan de internationale vakbeurs SIAL in Parijs. VLAM zal opnieuw aanwezig zijn met drie sectoren: vers vlees (hal 6 F234), …
De organisatie van Meat Attraction heeft de data voor de beurseditie in 2023 vastgesteld op maandag 6, dinsdag 7 en woensdag 8 maart. De vakbeurs Meat Attraction in Madrid, die wordt georganiseerd …
Op initiatief van Groen Links zijn reclames voor vleesproducten binnenkort niet meer toegestaan in het straatbeeld van Haarlem. Nederland Vleesland kwam zodoende deze week zelf met een abri-actie (zie …
Onder de noemer Van Uhm Pakt Uit opende Van Uhm BV deze week de deuren van het bedrijf in Borne voor fabrikanten en producenten in de vlees- en eiwitverwerkende industrie. “Wij wilden hen laten …
REX en Sismatec introduceren het AKS 65- en AKS 65M-systeem. Deze afdraai- en ophangtechnologie zorgen voor een maximale flexibiliteit. De procesoplossing is innovatief, met een maximale …
In 2021 heeft de NVWA liefst 88.000 inspecties uitgevoerd bij de Nederlandse slachterijen. Uit de nieuwe Naleefmonitor van de NVWA blijkt dat de bedrijven voor liefst 99,6% aan de wet- en regelgeving …
‘Naar een Vegan Wereld’ is de langverwachte Nederlandstalige uitgave van het boek How to Create a Vegan World (2017), van Vlaams auteur en activist Tobias Leenaert (foto). Het boek stelt …
FoodLine System heeft deze zomer het merkengamma verder uitgebreid met Themis. De toepassing van de gepatenteerde WRT-technologie die het Italiaanse bedrijf heeft ontwikkeld, maakt hergebruik van …