×

'Van Uhm werkt zoals wij dat ook doen: altijd nakomen wat je belooft'‘

Donderdag 26 september 2024
Terug naar overzicht
Deel dit artikel
AbcAarnink Vleeswaren heeft onlangs de productie in Lochem flink uitgebreid. Van Uhm leverde er een nieuwe K+G Wetter Cutter Cutmix CM-360 en de mengwolf MWW-130 voor het nieuwbouwgedeelte bij de vleeswarenfabrikant. “Wij werken graag samen met bedrijven die een hoge kwaliteit en goede service nastreven. Van Uhm werkt zoals wij dat zelf ook doen: nakomen wat je belooft en klanten gericht helpen zodat zij hun onderneming naar een hoger niveau kunnen tillen”, verduidelijkt directeur-eigenaar Bart Aarnink van Aarnink Vleeswaren.

Aarnink Vleeswaren verhuisde in mei 2024 de volledige productieafdeling van Meppel naar Lochem, waar in een volledig nieuw gebouwde hal een nieuwe productieafdeling is geopend. De totale bedrijfsoppervlakte is sindsdien 8.600 vierkante meter. Aarnink produceert verschillende vleesproducten en vleeswaren onder de merken Huis van Beleg, ‘d Olde Lantschap, Ton’s of Taste en Massin. “Productie, slicing en orderpicken zijn nu allemaal onder één dak samengebracht. Op twee locaties werken is nu eenmaal niet altijd praktisch. Het gehele proces heeft vier jaar geduurd, maar sinds dit voorjaar is het nieuwe gedeelte volledig up-and-running. Wij willen onderscheidend zijn en blijven. De uitbreiding en nieuwbouw dragen daaraan bij”, weet Bart Aarnink. “Wij zijn een platte organisatie, met korte lijntjes. Wij zijn marktleider in de foodservice, maar we groeien ook in de sectoren retail en industrie. Wij onderscheiden ons met kwalitatief goede vleesproducten en vleeswaren. Iedereen staat hier met de poten in de klei en draagt op zijn of haar eigen manier bij aan kwaliteitsverbetering. Wij behandelen onze klanten zoals wij zelf ook het liefste behandeld willen worden. Niet als een nummer, maar persoonlijk. Dat is voor ons heel belangrijk.”

Gestoeld op familiewaarden
Op de eigen website benadrukt Aarnink Vleeswaren ‘regelmatig te investeren in nieuwe machines, automatisering en mensen’. “Zo garanderen wij de hoogste graad van hygiëne en vakmanschap”, vervolgt Bart. “Er zijn een heleboel machineleveranciers die corporate werken en je een keuze geven uit standaardmachines, maar die ook niet flexibel zijn. Onpersoonlijk, vind ik. Zo wil ik zelf niet met mijn klanten omgaan. Wij waren op zoek naar een nieuwe cutter en Van Uhm droeg op basis van onze wensen als oplossing de Cutmix CM-360 aan. We zijn naar de fabriek van K+G Wetter in Duitsland gegaan.”

Stephen van Uhm vult aan: “Bij K+G Wetter staat de derde generatie Wetter aan het roer. Zij spreken dezelfde taal als wij. Om Aarnink een beeld te geven van de mogelijkheden, heb ik ze uitgenodigd om de fabriek in Biedenkopf in Duitsland te bezoeken en zelf met de eigenaren en mensen daar te spreken. Wij zijn zelf ook een familiebedrijf, net als Aarnink. Onze samenwerking dateert al van veertig jaar terug. Natuurlijk zijn beide bedrijven sindsdien enorm veranderd en geprofessionaliseerd, maar bepaalde familiewaarden blijven overeind. Waarden die in het dagelijks reilen en zeilen heel belangrijk voor ons zijn.”

'Flexibiliteit was een harde eis'
De nieuwe Cutter Cutmix CM-360 en mengwolf MWW-130 worden bij Aarnink Vleeswaren ingezet voor een keur aan producten. “Flexibiliteit was een harde eis”, vertelt Stephen. “Uiteraard zijn wij zelf overtuigd van de mogelijkheden, kwaliteit en hygiënische bouw van de cutters van K+G Wetter. Maar soms heb je ook een gevoel bij een merk nodig. Zodoende dat we Aarnink mee hebben genomen. Zij wilden een groter model voor verdere product- en procesoptimalisatie. Een cutter moet twintig tot 25 jaar meegaan, dus het is wel een investering waar je volledig achter moet staan.”

Lees HIER de volledige casestudy over Van Uhm en Aarnink Vleeswaren in de laatste (digitale) uitgave van vaktijdschrift Meat&Co.