×

Duurzaam vlees verpakken met Ultrapak

Woensdag 18 maart 2020
Terug naar overzicht
Deel dit artikel
Er zijn veel verpakkingsmogelijkheden voor de vleesindustrie. In de vleesindustrie zijn verpakkingsmachines onontbeerlijk; het proces waar de kwaliteit van het product en de aantrekkelijkheid voor de consument worden bepaald en verenigd. Ultrapak is gespecialiseerd in verpakkingsoplossingen met een SEALPAC® traysealer (of schalensluitmachine).
 
“We richten ons met onze verpakkingen op het verminderen van foliegebruik en maximaal recyclebaar”, aldus Mark Leenheer van Ultrapak, dat naast standaard verpakkingen voor de vleesindustrie verschillende innovatieve verpakkingsconcepten heeft ontwikkeld, zoals:
• Bestfresh®: een schaalconcept in de vorm van het product;
• SealCup®: een hersluitbare verpakking die bij smeerbare vleesproducten voor een zeer lange houdbaarheid zorgt;
• TraySkin® en TraySkinPlus®: een verpakkingsconcept speciaal geschikt voor onder andere wild, gemarineerde en/of luxere vleesproducten;
• ShrinkStyle®: voor grootverbruik, waarbij vers vlees in de verpakking wordt ingesnoerd - met positieve effecten op het rijpingsproces.
 
eTray®: innovatief en duurzaam
Een andere bijzondere innovatie is eTray®: een duurzame verpakkingsoplossing voor vlees, onder gemodificeerde atmosfeer. De hoogwaardige kartonnen basis kan volledig aan de binnen- en buitenkant worden bedrukt, waardoor aantrekkelijke ontwerpen mogelijk zijn en daarmee dus ruimte voor communicatie. “Het systeem is gebaseerd op een platte kartonnen drager, waarmee onze klanten tot 70% aan kunststof kunnen besparen. Deze verpakking heeft een kunststof binnenlaag die zorgt de afdichting en barrièrefunctie. Materialen zijn eenvoudig te scheiden na gebruik”, verduidelijkt Leenheer. Al deze innovatieve verpakkingsconcepten combineren verlenging van de houdbaarheid met een attractieve presentatiewaarde.