×

Nieuwe uitgave vaktijdschrift Meat&Co ligt bijna op de deurmat

Dinsdag 22 april 2025
Terug naar overzicht
Deel dit artikel
Een nieuwe uitgave van vaktijdschrift Meat&Co ligt bijna op de deurmat. Deze editie bevat een uitgebreide special over IFFA 2025. De coverstory komt voor rekening van Spako Food Machinery. Ook vindt u in deze extradikke uitgave verhalen over RBK Group en de samenwerking tussen Van Uhm en HiTec Food Systems alsook casestudy's van Vemag-Seydelmann en LEX Food Equipment. Ook bracht onze redactie een bezoek aan FREUND Maschinenfabrik in Duitsland.

Voorbeschouwing IFFA 2025
Voor de vlees- en eiwitverwerkende industrie zijn data een waardevol bezit. IFFA 2025 toont van 3 tot en met 8 mei allerlei technologieën die hiervoor kunnen worden gebruikt onder het hoofdthema ‘Waarde creëren uit data’. Vanaf pagina 14 vindt u ook een uitgebreide beursspecial over de vakbeurs in Frankfurt.
 
Interview RBK Group
Tijdens IFFA 2025 in Frankfurt laat RBK Group zien hoe foodbedrijven realtime grip krijgen op hun productie en tegelijkertijd hun operationele kosten flink kunnen reduceren. Vaktijdschrift Meat&Co sprak met Peter Harmens en Theo Vliek van RBK Group over de oplossingen die het bedrijf wereldwijd aandraagt.
 
Een eeuw aan automatiseringskracht
Wat in 1927 begon als familiebedrijf, is uitgegroeid tot een internationale specialist in voedselautomatisering. Viscon Group levert bewezen oplossingen met slimme intralogistiek, geavanceerde opslag en krachtige software die processen efficiënter, schaalbaarder en duurzamer maakt.
 
Van Uhm dealer HiTec Food Systems
Van Uhm BV is officieel dealer van HiTec Food Systems. “Onze klantenkring en ons machine-aanbod zijn aanvullend aan elkaar. We hebben al enkele projecten samen gedaan. Naar ieders tevredenheid. En dat heeft nu geleid tot een dealerschap door Van Uhm”, vertelt sales director Jeroen Lijkendijk.
 
Coverstory Spako Food Machinery
Voor het kookproces van onder meer kaas- en vleesragout voor de kroketten en bitterballen van Kwekkeboom, gebruikt NewForrest kookketels van Spako Food Machinery. “De verhittingsstap gaat via de kookketels en is een belangrijk onderdeel van het productieproces, want die gekookte massa is de basis.”
 
Casestudy Vemag-Seydelmann
Om de productie te kunnen uitbreiden, wilde A. Ardon Vleeswaren automatiseringsslag maken. “We wensten meer flexibiliteit, een hogere efficiëntie en productiviteit en daarbij meer werkgemak. We kwamen in contact met Vemag-Seydelmann. Al na de eerste proef wilden we de machine houden.”
 
Casestudy LEX Food Equipment
“Voor het drogen van worsten, hammen en andere vleeswaren was ik op zoek naar een goede rookkast. Via LEX Food Equipment heb ik nu de beschikking over een tweewagenkast van Mauting waarmee ik de kwaliteit en capaciteit die ik beoog, kan realiseren”, vertelt Uw Slager Stan van Heerwaarden.
 
Reportage bij FREUND Maschinenfabrik
FREUND Maschinenfabrik is na een verhuizing klaar voor een nieuw hoofdstuk in zijn meer dan 100-jarige bedrijfsgeschiedenis. “De aanzienlijke groei die we het afgelopen jaar hebben doorgemaakt, hebben we te danken aan onze partners. MESS-Nederland heeft hier zeker een belangrijke rol in gespeeld.”