×

Jan Zandbergen Group introduceert EKO Wagyu X: 'Betaalbare luxe'

Dinsdag 21 januari 2025
Terug naar overzicht
Deel dit artikel
Wagyu is van oudsher het meest exclusieve vlees. Tot nu! Want er is een nieuw merk, dat de perfecte balans is tussen betaalbare luxe en hoogwaardige kwaliteit: EKO Wagyu X. Dit premium merk heeft de herkomst in Australië, dé bakermat van heerlijk mals, fraai gemarmerd rundvlees van een constante topkwaliteit. En het unieke? Het is nu heel toegankelijk. Met recht een revolutionaire benadering van Wagyu.
 
In de culinaire wereld is er één vleessoort die steevast als het summum wordt beschouwd: Wagyu rundvlees. Het exclusieve karakter, de verfijnde marmering en de boterachtige smaak maken het tot een symbool van ultieme luxe in de gastronomische wereld en is nagenoeg uitsluitend verkrijgbaar in toprestaurants. Maar nu is er EKO Wagyu X, dat uitblinkt in kwaliteit én verrassend betaalbaar is voor de horeca.
 
Iconische kwaliteit
Dit nieuwe merk heeft een revolutionaire benadering van Wagyu vlees. Het levert de iconische kwaliteit die u van Wagyu mag verwachten, maar dan tegen prijzen die de drempel verlagen voor restaurants om Wagyu op de kaart te kunnen zetten zonder in te boeten op de smaak en de kwaliteit. Het merk spreekt een nieuw, breed segment aan in de markt. Hiermee is het niet alleen voor de sterrenrestaurants weggelegd, maar is het vanaf heden een waardevolle toevoeging voor elk restaurant, dat op zoek is naar vlees van topkwaliteit zonder concessies te doen op het gebied van smaak of presentatie. Dit betekent dat chefs nu toegang hebben tot premium Wagyu voor hun gerechten en er hun eigen signatuur aan kunnen geven en iets unieks op tafel kunnen laten serveren. “De sterke combinatie van Japans genetisch meesterschap met de gedurfde Australische knowhow en innovatie zit verweven in EKO Wagyu X. Bij EKO spreekt elke snit. Elke hap resoneert. Dit is meer dan rundvlees, het is een moment dat u nooit zult vergeten.”
 
Indruk maken
De runderen worden 350+ dagen gevoerd met een graandieet, waardoor smaak wordt opgebouwd, de marmering wordt geperfectioneerd en elke snit wordt omgetoverd tot iets unieks. Die marmering echoot in elke snit. Het vlees smelt letterlijk in de mond. Het vormt de ideale basis voor culinaire creaties, waarmee de chef zijn of haar gasten verrast met een onvergetelijke beleving en waar ze graag voor terugkomen.
 
EKO Wagyu X maakt indruk door enerzijds zijn verfijnde smaak en textuur en anderzijds door het duurzame en verantwoorde productieproces. De runderen worden zorgvuldig geselecteerd via een complex fokprogramma en worden vanaf hun geboorte grootgebracht op weelderige weilanden van gerenommeerde rundvee­boerderijen in Australië. Daar kunnen ze in hun natuurlijke omgeving vrij van stress en met de grootste zorg en aandacht voor dierenwelzijn goed gedijen. Zo worden er nooit groeibevorderende hormonen gebruikt. EKO Wagyu X is een betrouwbaar merk op het gebied van duurzame vleesproductie en heeft dierenwelzijn hoog in het vaandel staan. Het vlees is volledig traceerbaar, wat zorgt voor transparantie en vertrouwen in de herkomst van elk stuk dat wordt geserveerd.
 
Résumé: EKO Wagyu X is premium Wagyu rundvlees, met Australische expertise gemaakt van rundvee dat met de grootste zorg is grootgebracht. Het heeft een boterzachte smaak en is aantrekkelijk geprijsd. Het zorgt voor een ongekende eetervaring die lang na de laatste hap nog resoneert...
 
Meer informatie over het merk is te vinden op https://ekowagyu.com.au/nl