×

Nieuws

Fi Europe maakt zich op voor 'de grootste en beste' editie ooit. Van 19 tot en met 21 november 2024 zal Messe Frankfurt gastheer zijn van het toonaangevende wereldwijde evenement voor voedsel …

Met behulp van een zelfontwikkelde vezel heeft Schouten Europe een vervanging voor getextureerde eiwitten gerealiseerd. Naast een betere textuur voor op vlees lijkende producten zorgt de innovatie …

Nederlandse melkvee- en varkensbedrijven hebben de kosten voor de afzet van de mest van de dieren de afgelopen maanden fors zien oplopen. De wekelijkse mestnoteringen die marktbureau DCA Market …

Momenteel biedt MULTIVAC een 6-tal showroommachines te koop aan, zolang de voorraad strekt!  Hiermee komen zij de klant tegemoet die snel een machine geleverd wenst of een kleiner budget te …

IB Food-Machines houdt op donderdag 7 november een MIVEG Demodag in het democentrum op Urk. De verschillende oplossingen voor spiezen worden die dag gepresenteerd, inclusief de gloednieuwe MIVEG 2040 …

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) voerde deze zomer 155 inspecties uit op het dierenwelzijn tijdens veetransporten. Uit het door de NVWA gepubliceerde rapport blijkt dat bij geen van …

In een beslissing die ingrijpende gevolgen heeft voor de voedseletikettering voor plantaardige producten in heel Europa, heeft het Europees Hof van Justitie onlangs verklaard dat de poging van de …

De Week van Ons Eten is op vrijdag 4 oktober feestelijk geopend door voorzitter Dirk Duijzer op foodcongres Frisian Foodture. Nederland Vleesland organiseerde, als partner van de Week van Ons Eten, …

Vaess Agersol, onderdeel van Vaess, Dutch food engineers, heeft een alginaatgel-productiefaciliteit geopend in Polen. Deze nieuwe faciliteit in Stare Koźle, naar eigen zeggen de grootste …

Tijdens de recente Vakbeurs Foodspecialiteiten 2024 zijn de winnaars van de Slavakto vakwedstrijden bekendgemaakt. Keurslager Catering Erik Pinckaers uit Eijsden werd uitgeroepen tot Algemeen Kampioen …