Vion verkoopt aandelen in Vilshofen en Landshut aan EG Südbayern
Maandag 19 augustus 2024
De vestigingen in Vilshofen en Landshut zijn sterk verankerd in de Beierse vleesproductie en -verwerking. De vestigingen hebben samen een slachtcapaciteit van 33.000 varkens en een uitbeencapaciteit van 650 ton per week. Beide faciliteiten hanteren hoge kwaliteits- en efficiëntienormen en zijn goed gepositioneerd om aan de vraag van de lokale markt te voldoen. Bovendien hebben ze een sterke exportpositie in Zuid-Europa, wat hun strategische relevantie vergroot. “Met deze overeenkomst zet Vion een belangrijke stap in haar streven naar een stabiele en duurzame toekomst voor haar Duitse vestigingen. Deze beslissing is geworteld in onze langdurige en succesvolle samenwerking met EG Südbayern. We hebben er alle vertrouwen in dat beide locaties onder hun volledige eigendom succesvol zullen blijven en waarde zullen toevoegen aan de regionale voedselproductie en -voorziening”, zegt CEO Ronald Lotgerink van Vion.
‘Boeren blijven ondersteunen’
"Door de volledige integratie van deze faciliteiten zal EG Südbayern haar boeren blijven ondersteunen door toegang te bieden tot beide verwerkingsfaciliteiten en door ervoor te zorgen dat hun producten een brede markt bereiken met de hoogste kwaliteitsnormen. Onze primaire focus blijft gericht op onze leden - de boeren in Zuid-Beieren - wier harde werk en toewijding de basis vormen van ons succes. We blijven ook een toegewijde partner voor de rundvleessector in Waldkraiburg, waar we ook in de toekomst vee zullen blijven leveren", aldus Erwin Hochecker, voorzitter van de raad van bestuur van EG Südbayern.
De resterende Duitse activiteiten van Vion worden nog steeds strategisch beoordeeld en blijven gewoon doorgaan totdat verdere beslissingen zijn genomen.