×

Flowfresh: gebruiksvriendelijk én gemakkelijk te reinigen

Maandag 17 juni 2024
Terug naar overzicht
Deel dit artikel
Als het om een vloer aankomt heb je als slachthuis of vleesverwerkende producent bepaalde eisen. Je wilt er zo min mogelijkheid omkijken naar hebben en het moet natuurlijk hygiënisch en goed reinigbaar zijn. Tremco biedt producenten in de voedingsmiddelenbranche op dat gebied de perfecte oplossingen, geheel op maat en naar wens van u als gebruiker. Flowcrete vertegenwoordigt een nieuwe generatie hoogstaande antimicrobiële vloeren. Al meer dan 35 jaar maakt Flowcrete vloercoatings die zijn ontworpen om elke esthetische, operationele of hygiënische uitdaging aan te gaan.
 
Flowcrete heeft de juiste vloer voor elke toepassing. Flowfresh is ontwikkeld in samenwerking met Polygiene® en maakt gebruik van de natuurlijke eigenschap van zilver om de groei van microben tegen te gaan. De nieuwe generatie Flowfresh functionele vloeroplossingen zijn zeer duurzaam, gebruiksvriendelijk, esthetisch én gemakkelijk te reinigen. Het bewijs dat een gebouw kan voldoen aan een hoge hygiënestandaard is essentieel in vele sectoren, vooral in besmettingsgevoelige omgevingen zoals de vleesverwerkende industrie. Gebaseerd op polyurethaan-cement (Pu-cement), zijn de belangrijkste aspecten van Flowfresh het naadloze, ondoordringbare en zeer duurzame karakter in combinatie met de mogelijkheid om plinten en rvs afvoergoten te integreren. Dit alles maakt het een ultra-hygiënisch vloersysteem.
 
Minder stilstand
Een groot aantal Flowfresh-systemen is nu ook verkrijgbaar in QUICK-uitvoeringen. De ontwikkeling biedt een cruciaal voordeel: het verkort de applicatietijd aanzienlijk, een vloer kan in een weekend gelegd worden, wat automatisch minder kostbare stilstand tijdens onderhoudswerkzaamheden tot gevolg heeft. Flowfresh vloeroplossingen zijn verder beschikbaar in verschillende kleuren en kunnen aangepast worden aan specifieke wensen
 
HACCP-gecertificeerd
Een vloer welke wordt gebruikt in vlees- of voedselverwerkende omgevingen is onderhevig aan constant verkeer, val- en stootschade en ook vaak onderhevig aan aantasting door een grote variëteit aan stoffen, waaronder vetten, hete oliën, bloed, suikeroplossingen, natuurlijke voedingszuren, chemicaliën en detergenten. Harsvloersystemen zorgen voor een niet-poreus,  glad en naadloos oppervlak, waardoor het zeer moeilijk is voor microben of schimmels om te groeien. De Flowfresh vloeren zijn verder HACCP internationaal gecertificeerd en getest volgens ISO 22196. De Pu-cement vloersystemen bieden ook nog een verbeterde productbescherming door de toevoeging van de Polygiene® antimicrobiële zilver ion technologie die de microbiële afbraak beschermt.
 
Naast de Flowfresh vloeren biedt Tremco ook oplossingen voor het repareren van ondergronden met Vandex CEMREP 202 en Flowcrete Industrial Top. Tremco werkt middels een handig 5-stappenplan en erkende applicateurs.