×

VSD Food Machinery, Vivochem en Ferr-Tech gaan nauw samenwerken

Dinsdag 10 september 2024
Terug naar overzicht
Deel dit artikel
VSD Food Machinery kondigt een nieuwe samenwerking aan met Vivochem en Ferr-Tech. Deze samenwerking heeft als doel FerSol, een innovatieve oplossing voor duurzame reiniging, te integreren in de reinigingsprocessen van de machines die VSD Food Machinery ontwikkelt en levert. “We kijken er naar uit om samen met Vivochem en Ferr-Tech onze klanten duurzamere en efficiëntere oplossingen te bieden”, zegt Maarten Kooij van VSD Food Machinery.
 
Vivochem is een toonaangevend chemisch distributiebedrijf gespecialiseerd in de levering en logistiek van chemische producten. Het bedrijf heeft de krachten gebundeld met Ferr-Tech, een bedrijf dat zich bezighoudt met de ontwikkeling en productie van duurzame waterbehandelings- en reinigingsoplossingen, om FerSol op de markt te brengen. FerSol is niet zomaar een schoonmaakmiddel; het is een revolutionaire oplossing voor duurzame reiniging. Het heeft de kracht om voedselmachines efficiënt, duurzaam en grondig te reinigen. Als onderdeel van deze samenwerking biedt VSD Food Machinery FerSol aan als reinigingsoplossing om machinereinigingsprocessen te verbeteren. Dit is een belangrijke stap in de richting van duurzaamheid en operationele efficiëntie in machinereiniging en -gebruik.
 
Integratie
VSD Food Machinery zal FerSol integreren in de CIP-systemen (Clean-In-Place) van zijn rookkasten, injectiemachines en nog vele andere machines die worden gebruikt bij de productie van vlees- en visproducten. FerSol is een efficiënt en duurzaam reinigingsmiddel dat voedselmachines grondig reinigt en de voedselveiligheid verhoogt. De unieke eigenschappen van FerSol, zoals het vermogen om effectieve reiniging te garanderen, slib te verminderen en verstopping van het systeem te voorkomen, maken het een ideale oplossing voor de reiniging van deze machines. FerSol zal worden gebruikt in rookkasten om geuren en teer efficiënt te verwijderen. Het gebruik van FerSol zorgt voor een grondige reiniging, draagt bij aan het behoud van de kwaliteit van gerookte producten en voorkomt de opbouw van reststoffen. Maarten Kooij, directeur van VSD Food Machinery, toonde zijn enthousiasme over de samenwerking: ”We kijken er naar uit om samen met Vivochem en Ferr-Tech onze klanten duurzamere en efficiëntere oplossingen te bieden, en zijn trots op deze samenwerking. Dankzij deze samenwerking kunnen we de reiniging van machines naar een hoger en veiliger niveau tillen, zonder gebruik van chloor.”
 
Verheugd
Ook Ronald IJzer, directeur van Vivochem, is verheugd over de samenwerking: “Het is mooi om te zien hoe twee Almelose bedrijven uit verschillende sectoren elkaar vinden door middel van een innovatief en milieuvriendelijk product. Deze samenwerking versterkt niet alleen onze lokale banden, maar helpt ons ook om duurzame reiniging naar de voedingsmiddelenindustrie te brengen.”
Het contract voor deze samenwerking is officieel ondertekend en FerSol is al geïntegreerd in de eerste machinereinigingsprocessen bij VSD Food Machinery.

Op de foto, v.l.n.r.: Ludo Tissingh (CCO Ferr-Tech), Maarten Kooij (Directeur VSD) en Ronald IJzer (Managing Director Vivochem)