Havantec breidt uit met de pletters PL-400 en PL-600
Maandag 09 september 2019
Verschillende vleesproducten, zoals schnitzels, worden standaard geplet tijdens productie. Maar er zijn diverse andere goede redenen om ook bij de vervaardiging van andere voedselproducten gebruik te maken van pletten. Zo bevordert pletten de malsheid en sappigheid van een product en zorgt het masserende effect ervoor dat een product soepeler wordt. Dit resulteert in een verhoogde en snellere pekel- of marinade-absorptie.
Andere voordelen van pletters zijn een kortere gaartijd van een product, dat hierdoor minder gewicht verliest. Bovendien zorgt een pletter voor een uniform en visueel aantrekkelijk eindproduct.
Snelle en efficiënte reiniging
De PL-400 en PL-600 zijn zo ontworpen dat de band en alle kappen op een eenvoudige manier en zonder extra gereedschap verwijderd kunnen worden voor een snelle en efficiënte reiniging.
Breed scala
Havantec Food Equipment biedt naast pletters een breed scala aan andere productiemachines, hygiëneoplossingen en RVS bedrijfsinrichting voor de vlees- en voedingsmiddelenindustrie. Veel machines zijn vaak direct uit voorraad leverbaar.