×

Vlees: waardeloos of waardevol?

Maandag 07 oktober 2024
Terug naar overzicht
Deel dit artikel
De Week van Ons Eten is op vrijdag 4 oktober feestelijk geopend door voorzitter Dirk Duijzer op foodcongres Frisian Foodture. Nederland Vleesland organiseerde, als partner van de Week van Ons Eten, een deelsessie op het congres. Met als grote vraag: hoe waardevol is vlees eigenlijk in ons voedselsysteem?
 
Met feiten en cijfers over de sector inspireerde Laurens Hoedemaker (voorzitter van Nederland Vleesland) de deelnemers om genuanceerd na te denken over vlees, circulariteit, voedselzekerheid en de waarde van dierlijke productie. “We moeten niet minder, maar beter vlees eten. En dat is vlees van Nederlandse bodem.”, stelt Hoedemaker. Jong slagerstalent en friezin Josja Haagsma gaf de sessie een praktische draai met haar perspectief op de sector en het slagersvak: “Slagers spelen een cruciale rol in het verder verduurzamen van het stukje vlees op het bord van de consument”. We kijken terug op een succesvolle deelsessie, waar we met ruim 90 deelnemer het gesprek aangingen over de waardevolle rol van vlees in ons voedselsysteem.
 
Nederland Vleesland
Op donderdag 3 oktober vond in Bolsward ook de openingsmarkt plaats van De Week van Ons Eten. De (circulaire) lekkernijen van de foodtruck van Nederland Vleesland vonden gretig aftrek. De partners van Nederland Vleesland waren aanwezig om het gesprek aan te knopen met bezoekers en de verbinding tussen de sector en consument te leggen.

Over De Week van Ons Eten
Weet wat je eet! Dat is het thema van De Week van Ons Eten. Dit initiatief van de Dutch Food Week , wil het bewustzijn vergroten over de oorsprong van ons voedsel en de impact die ons voedsel heeft op gezondheid, duurzaamheid en economie. Boeren, tuinders, vissers en verwerkers laten zien hoe zij elke dag werken aan gezond, lekker en veilig voedsel. De Week van Ons Eten is een initiatief van Dutch Food Week en wordt ondersteund door de Topsectoren Agri & Food, Tuinbouw & Uitgangsmaterialen, Health-Holland en de Ministeries van LVVN en EZK.
 
Voor meer informatie over de activiteiten en deelname, ga naar www.nederlandvleesland.nl/deweekvanonseten of www.deweekvanonseten.nl