Nieuw bestuur Foodvalley NL van start
Donderdag 04 juni 2020
Foodvalley NL.
Nederland loopt wereldwijd voorop in agrifood, met kennisinstellingen en bedrijven die internationaal bekend staan om hun kennis, kunde en innovatiekracht, aldus Schippers: “We blinken bovendien uit in samenwerking. Grote en kleine ondernemingen in ons land weten elkaar te vinden, al dan niet in publiek-private initiatieven.”
Wereldvoedselvraagstukken
Volgens het nieuwe bestuur is het zaak dat agrifoodbedrijven in ons land de impact van wat ze doen vergroten. “Nederlandse kennis en kunde zijn cruciaal bij het oplossen van de wereldvoedselvraagstukken”, benadrukt Schippers. “De wereldbevolking groeit, de vraag naar hoogwaardig eiwit neemt toe, en landbouwgronden staan net als de watervoorziening onder druk. Willen we dat mensen in de toekomst genoeg, gezond en lekker kunnen eten, dan moeten we met innovatieve oplossingen komen. We hebben hiermee meteen een verdienmodel in handen dat we de komende jaren kunnen uitbouwen.”
Slagkracht vergroten
Nederlandse agrifoodbedrijven kunnen hun slagkracht via Foodvalley aanzienlijk vergroten. “Foodvalley heeft regionale wortels, maar is uitgegroeid tot een ecosysteem dat op nationaal niveau partijen met elkaar verbindt”, zegt Schippers. “Aan ons als bestuur de uitdaging Foodvalley internationaal op de kaart te zetten en verder te laten groeien. Want Nederland is te klein voor wat we allemaal kunnen.”
Edith Schippers, voormalig minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, is in het dagelijks leven President van DSM Nederland en vervult haar functie als bestuursvoorzitter van Foodvalley NL op persoonlijke titel. Zij volgt Bert Roetert op, die deze functie vanaf eind 2012 bekleedde. Samen met de volgende bestuursleden staat zij aan het roer van Foodvalley NL: Isabel Boerdam, Rens Buchwaldt, Peter Drenth, Maud Hulshof en Arjen van Tunen.
Het Foodvalley ecosysteem internationaal op de kaart zetten en de slagkracht van innovatieve voedingsmiddelenbedrijven in Nederland vergroten. "Dat is de ambitie van het nieuwe bestuur", aldus Edith Schippers, bestuursvoorzitter van Nederland loopt wereldwijd voorop in agrifood, met kennisinstellingen en bedrijven die internationaal bekend staan om hun kennis, kunde en innovatiekracht, aldus Schippers: “We blinken bovendien uit in samenwerking. Grote en kleine ondernemingen in ons land weten elkaar te vinden, al dan niet in publiek-private initiatieven.”
Wereldvoedselvraagstukken
Volgens het nieuwe bestuur is het zaak dat agrifoodbedrijven in ons land de impact van wat ze doen vergroten. “Nederlandse kennis en kunde zijn cruciaal bij het oplossen van de wereldvoedselvraagstukken”, benadrukt Schippers. “De wereldbevolking groeit, de vraag naar hoogwaardig eiwit neemt toe, en landbouwgronden staan net als de watervoorziening onder druk. Willen we dat mensen in de toekomst genoeg, gezond en lekker kunnen eten, dan moeten we met innovatieve oplossingen komen. We hebben hiermee meteen een verdienmodel in handen dat we de komende jaren kunnen uitbouwen.”
Slagkracht vergroten
Nederlandse agrifoodbedrijven kunnen hun slagkracht via Foodvalley aanzienlijk vergroten. “Foodvalley heeft regionale wortels, maar is uitgegroeid tot een ecosysteem dat op nationaal niveau partijen met elkaar verbindt”, zegt Schippers. “Aan ons als bestuur de uitdaging Foodvalley internationaal op de kaart te zetten en verder te laten groeien. Want Nederland is te klein voor wat we allemaal kunnen.”
Edith Schippers, voormalig minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, is in het dagelijks leven President van DSM Nederland en vervult haar functie als bestuursvoorzitter van Foodvalley NL op persoonlijke titel. Zij volgt Bert Roetert op, die deze functie vanaf eind 2012 bekleedde. Samen met de volgende bestuursleden staat zij aan het roer van Foodvalley NL: Isabel Boerdam, Rens Buchwaldt, Peter Drenth, Maud Hulshof en Arjen van Tunen.