×

Ook winnaar vakwedstrijd Slavakto produceert met machines Spako

Woensdag 02 oktober 2024
Terug naar overzicht
Deel dit artikel
Tijdens de recente Vakbeurs Foodspecialiteiten 2024 zijn de winnaars van de Slavakto vakwedstrijden bekendgemaakt. Keurslager Catering Erik Pinckaers uit Eijsden werd uitgeroepen tot Algemeen Kampioen, dé onderscheiding voor slagersondernemers. “En hij produceert in Spako-machines en daar zijn wij enorm trots op”, laat Thomas Waals van Spako Food Machinery weten.
 
Dit jaar namen veel slagers uit heel Nederland deel aan de vakwedstrijden met hun ambachtelijke producten, variërend van traditionele rookworsten tot vernieuwende vleesgerechten. Elk product werd zorgvuldig beoordeeld door een deskundige jury, bestaande uit branche-experts en keurmeesters van het Expertisecentrum voor het Slagersambacht. Uiteindelijk koos de vakjury Erik Pinckaers van de gelijknamige keurslager uit het Limburgse dorp Eijsden als winnaar van deze felbegeerde hoofdprijs. “Wij feliciteren Erik met het winnen van de titel Algemeen Slavakto Kampioen 2024”, laat Waals optekenen op de LinkedIn-pagina van Spako Food Machinery.
 
Vakwedstrijden
De Slavakto-vakwedstrijden zijn een jaarlijks terugkerend evenement waarin de passie en het vakmanschap van slagers en andere versspecialisten centraal staan. Het biedt zowel gevestigde ondernemers als jong talent de mogelijkheid om hun producten te laten keuren door experts en hun vakmanschap op nationaal niveau te laten erkennen.