Van Gelder innoveert met plantaardige foie gras
Dinsdag 01 oktober 2024
De ontwikkeling van Van Gelders plantaardige ganzenlever begon met een
nauwkeurige analyse van de smaak, textuur en samenstelling van het origineel. Na uitgebreid testen en verfijnen met plantaardige ingrediënten zoals cashewnoten, cacaoboter, kokosolie en truffelolie, ontstond een product dat qua smaak en mondgevoel indrukwekkend dicht bij traditionele ganzenlever komt. De plantaardige foie gras van Van Gelder is uniek dankzij de romige textuur en diepe umami-smaak, concurrerend met het traditionele product. Dankzij de perfect gebalanceerde mix van plantaardige vetten en aroma’s biedt het een verfijnde en luxueuze smaakbeleving. Hiermee lanceert het bedrijf uit Ridderkerk een hoogwaardig alternatief voor de foodservice, dat vriendelijk is voor dier en milieu. Van Gelder benadrukt: “Het was een uitdagend proces, maar het resultaat is iets waar we enorm trots op zijn."