×

Hendrix Genetics opent nieuw kantoogebouw

Maandag 01 juli 2019
Terug naar overzicht
Deel dit artikel
Met de onthulling van een plaquette in de entree heeft de Boxmeerse burgemeester Karel van Soest afgelopen donderdag het nieuwe kantoorgebouw van Hendrix Genetics officieel geopend. Het internationale dierfokkerijbedrijf Hendrix Genetics is al jaren gevestigd in de befaamde villa ‘De Körver’ en is de afgelopen jaren hard gegroeid in aantal medewerkers waardoor nieuwbouw noodzakelijk en gewenst was.

Burgemeester Van Soest gaf tijdens de openingsceremonie aan dat hij verheugd was met het feit dat Hendrix Genetics verder uitbreidt in Boxmeer. Dit onderspreept volgens de burgermeester nogmaals dat Boxmeer haar naam als ‘agri-food capital of the world’ waarmaakt en dat de gemeente deze naam koestert.

Verbinding
Thijs Hendrix, president van Hendrix Genetics, was vol trots en zei: "Met deze nieuwbouw die staat voor openheid, verbinding en duurzaamheid is Hendrix Genetics klaar voor de volgende fase in haar groeiplannen. De samenwerking tussen alle bouwpartijen en de gemeente is een prachtig voorbeeld geweest van hoe er veel kan worden bereikt in korte tijd."
Architect Thom Vlemingh, betrokken vanaf de eerste dag in het proces, lichtte daarna toe hoe ‘werken op het erf’ van de villa, conceptueel vorm heeft gekregen. Niet alleen in de nieuwbouw, maar ook in hoe de verschillende gebouwen van Hendrix Genetics aan de Spoorstraat met elkaar in verbinding staan.

Hendrix Genetics
Hendrix Genetics is als zodanig in 2005 begonnen met 50 medewerkers aan de Spoorstraat met een focus op leghennenfokkerij. In een periode van bijna 15 jaar zijn de activiteiten uitgebreid met fokkerij van meerdere diersoorten als kalkoenen, varkens, zalm, forel, garnalen en traditioneel pluimvee. Tegenwoordig telt het bedrijf 3.400 collega’s in 25 landen. In Nederland staat nog altijd het hoofdkantoor waar ongeveer 120 mensen werken. De helft  van de medewerkers zal zijn intrek nemen in het nieuwe kantoorgebouw. De bestaande panden aan de Spoorstraat 65/67 alsmede de villa blijven daarnaast ook gewoon in gebruik. In Boxmeer staat tevens de broederij, van waaruit leghennen worden geëxporteerd naar vele landen in de wereld.​