News
De Afrikaanse Varkenspest kan een flinke invloed hebben op de wereldwijde handel in vlees en biedt mogelijk kansen voor de export van rundvlees. Dat schrijft de Rabobank in 'Beef Quarterly', …
De Stichting Agri Facts (STAF) heeft het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) verzocht om een correctie door te voeren op berichtgeving over het eten van dierlijke producten in relatie tot het …
Er is geen ontkomen meer. Plant-based meats hebben definitief een plaats veroverd in de schappen van de supers, de menukaarten en de food service-industrie. In vele gevallen is het alle hens aan dek …
Linda Janssen, Wouter Oude Voshaar en Eric Stiphout zijn nagenoeg unaniem gekozen tot respectievelijk voorzitter en dagelijks bestuurslid van de POV. Tevens werden het jaarwerkplan en de begroting …
Gmyrek Fleisch- und Wurstwaren, een van de leidende Duitse worst- en vleeswarenproducenten, wordt - na anti-kartel goedkeuring - onderdeel van Group of Butchers. Voor Group of Butchers is de …
Kennis is de basis voor succes, is een treffende zin om de laatste bijeenkomst van Meattech Technologisch Platform in 2018 samen te vatten. Een vijftal sprekers van diverse afkomst deelde tijdens het …
Staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat Mona Keijzer heeft maandag de Ondernemersacademie Food in Houten officieel geopend in aanwezigheid van initiators, deelnemers, partners en andere …
Onder het label 'COOL CUTS' presenteert Vion een nieuw assortiment diepvriesproducten. Het vleesconcern focust met deze introductie op hoogwaardige kwaliteitsproducten en brengt gerijpt …
Het aantal geiten in Nederland is in 2018 met tien procent toegenomen naar bijna 588 duizend. De meeste geiten worden gehouden voor de melk en zijn te vinden op gespecialiseerde geitenbedrijven. Het …
Nederlanders blijven graag vlees eten. Uit onderzoek van Wageningen Economic Research blijkt dat het vleesverbruik in ons land in 2017 even hoog was als in 2016. Jaarlijks verbruiken Nederlanders ruim …