News
Vion gaat 35 miljoen euro investeren in de locatie in Boxtel. Naar eigen zeggen om een kortere keten en een duurzame manier van werken op één locatie mogelijk te maken. "Deze …
Kweekvlees zou binnen nu en twee jaar in de schappen van de winkel moeten liggen. Dat stelt Mark Post, oprichter van Mosa Meat. “Steeds meer bedrijven doen mee, omdat ze zich realiseren dat het …
Futuroloog en proteïnespecialist Henk Hoogenkamp heeft een nieuw boek geschreven: ‘Global Transition’. Dit 490 pagina’s tellende boek biedt waardevolle inzichten in de …
Voedselprijzen in veel westerse landen zijn relatief laag. Dankzij hightech cold storage en efficiënte logistiek, maar ook omdat retailers de prijzen van de producten tegen een zo laag mogelijke …
Abattoir NV en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest hebben een architectuurwedstrijd uitgeschreven voor de bouw van ‘Manufakture’, een nieuw gebouw op de site van Abattoir voor de productie …
De Nederlandse consument is de voorbije jaren niet minder vlees gaan eten. Waar in de periode 2010-2015 sprake was van een lichte daling van de vleesconsumptie, is er nu al een aantal jaren op rij …
Het bedrijf Offerman heeft de ‘Nationale week zonder vlees’ in maart aangegrepen voor de lancering van vegetarisch broodbeleg van het merk FairBeleg: vegetarische Filet Americain. Deze …
Ondernemers die de komende weken per ferry goederen naar het Verenigd Koninkrijk brengen of sturen, hebben de kans aangesproken te worden door de ‘Are You Brexit Proof’-teams van de …
Theo Duteweerd (50) wordt per 1 april directeur bij de Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV). Het betreft een nieuwe functie. Met de komst van de directeur is de opbouw van een professionele …
Eén op de vier consumenten in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk wil dat vegetarische producten niet langer vlees gerelateerde namen dragen, zoals worst of burger. Dat blijkt uit …