News
Maar liefst 31 procent van de bedrijven in de maakindustrie loopt volgens haar werknemers achter op het gebied van digitalisering en innovatie. Dit blijkt uit onderzoek van Axians …
Het is inmiddels een goede traditie binnen het onderwijs: de Food Experience van de HAS Hogeschool in Den Bosch. Op 4 februari vond alweer de twaalfde editie plaats, met meer dan 1.500 bezoekers & …
Uitgeverij GPmedia BV introduceert haar nieuwste vaktijdschrift: SlagersVak. Daarmee borduurt de Nijmeegse uitgeverij voort op het succesvol opnieuw in de markt zetten van vaktijdschrift Meat & Co …
Nestlé gaat intensief samenwerken met Burcon en Merit, twee marktleidende partijen op het gebied van de ontwikkeling en productie van plantaardige eiwitten. Door deze samenwerking wil Nestl& …
De Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV) houdt op donderdag 6 februari een (openbare) Algemene Ledenvergadering bij Mereveld in Utrecht. Niet-leden zijn welkom voor het tweede deel, met …
Cretel, machinefabrikant van ontzwoerd- en ontvliesmachines, is sinds kort verhuisd naar een nieuwe state-of-the-art productiehal in Gent. Met een productieruimte van 10.000m² kan de groei verder …
Werknemers van Frisia Foods in Haulerwijk eisen in een petitie maatregelen van de directie tegen de te hoge werkdruk bij de pluimveeslachterij. Karel de Buijzer, bestuurder FNV Voedingsindustrie: & …
De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft een vleesverwerkingsbedrijf een boete opgelegd van ruim 500.000 euro. Het bedrijf heeft in 2018, ondanks aandringen van de NVWA, onvoldoende …
In 2019 is het aantal bedrijven dat varkensvlees met de Antibioticavrij Leven Garantie verkoopt sterk gegroeid. Zowel in binnen- als buitenland wordt het concept gewaardeerd. Vooral in Italië …
Moving Mountains, bekend van plantaardige burgers en hot dogs, is continu bezig met de ontwikkeling van verschillende alternatieve vleesproducten. Na recentelijk een sausage te hebben gelanceerd, is …