News
Jan Zandbergen Group wil het voortouw nemen in voedselveiligheid, duurzaamheid en dierenwelzijn. Vanuit dit standpunt past ook de huidige toezegging van de organisatie om de Better Chicken Commitment …
Kortrijk Xpo heeft besloten om de vakbeurzen Meat Expo en Broodway, die op 26, 27, 28 en 29 september 2021 plaatsvinden, uit te breiden met premium food en drinks, onder de noemer 'A taste of …
TOP bv heeft na jaren van intern onderzoek en experimenteren een technologieplatform ontwikkeld om plantaardige vetten te vangen in een matrix, vergelijkbaar met dierlijk vetweefsel. Het is immers …
Blijkens het donderdag gehouden Meat Café – dit jaar online – zijn de leden van de Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV) niet principieel tegen een verhoging van de …
Messe Düsseldorf heeft besloten om zowel interpack als components 2021, gepland van 25 februari tot 3 maart, te annuleren vanwege de beperkingen in verband met de coronapandemie. De …
De vraag naar plantaardige alternatieven voor dierlijke eiwitten neemt steeds verder toe. Royal Koopmans gaat samen met het Carbohydrate Competence Centre (CCC) onderzoeken op welke manier …
Wereldwijd produceren we 400 miljoen ton plastic, waarvan meer dan de helft bestaat uit verpakkingen. Tot 2018 is 86 miljoen ton van dit plastic in onze oceanen beland, waar het veel schade aanricht. …
De Brexit komt snel dichterbij. Reden voor Gert-Jan Oplaat van Vereniging van de Nederlandse Pluimveeverwerkende Industrie (Nepluvi) om zijn zorgen te delen over de export naar het Verenigd Koninkrijk …
Kippenslachterij GPS is failliet verklaard. Curator Frans van Oss hoopt dat het bedrijf uit Nunspeet, waar 300 medewerkers werkzaam zijn, een doorstart kan maken.
De coronacrisis is volgens GPS de …
Per 1 oktober 2020 is het nieuwe ketenconcept Varken op z’n Best van start gegaan. Van Loon Group nam het initiatief voor dit innovatieve ketenconcept om de kwaliteit van het varkensvlees te …