×

Nederland Vleesland brengt boer en burger dichter bij elkaar

Monday September 30, 2024
Back to overview
Share this article
Nederland Vleesland brengt boer en burger dichter bij elkaar tijdens De Week van Ons Eten. Van 5 t/m 12 oktober 2024 is het De Week van Ons Eten. Hierbij staat de waarde van voedsel en de verbinding tussen boer en burger centraal. Nederland Vleesland is opnieuw betrokken bij diverse activiteiten, zoals de openingsmarkt op 4 oktober en als spreker op het congres van Frisian Foodture op 5 oktober.
 
Onder het motto ‘Weet wat je eet’ willen De Week van Ons Eten, Nederland Vleesland en andere partners het bewustzijn vergroten over de oorsprong van ons voedsel en de impact die ons voedsel heeft op gezondheid, duurzaamheid en economie. Boeren, tuinders, vissers en verwerkers laten zien hoe zij elke dag werken aan gezond, lekker en veilig voedsel.

Voedselcongres
De Week van Ons Eten wordt dit jaar officieel geopend op voedselcongres Food for Thought op 4 oktober in Bolsward. Andere activiteiten zijn o.a. de Nationale Food Quiz, de Nationale Groente- & Fruit Dag, het Burgemeestersontbijt, de provinciale Waarde-Ringen en de afsluitende Ontmoet De Boer Dag op zaterdag 12 oktober. Daarnaast vinden vele honderden activiteiten in het hele land plaats van 5 t/m 12 oktober. Kijk voor meer informatie op www.deweekvanonseten.nl

Nederland Vleesland op de openingsmarkt
Op 3 oktober is De Week van Ons Eten aanwezig op de Bolletongersdei in Bolsward, Friesland. Nederland Vleesland staat hier met een foodtruck vol lekkernijen en interessante vleesfeitjes. De gerechten zijn samengesteld met aandacht voor circulariteit en duurzaamheid. Daarnaast is er ook iets te winnen! Bezoekers kunnen op de foto met het Nederland Vleesland Insta-frame. Door de foto op hun Instagram story te plaatsen en Nederland Vleesland én De Week van Ons Eten te taggen, maken ze kans op een Keurslagersbon ter waarde van €50.

Vlees: waardeloos of waardevol
Tijdens congres Frisian Foodture ‘Food for Thought’ op 4 oktober gaat Nederland Vleesland in haar deelsessie ‘Optimale verwaarding in dierlijke ketens’ dieper in op de waarde van dierlijke ketens. Deelnemers worden aan het denken gezet over circulariteit, voedselzekerheid en de waarde van dierlijke productie. Laurens Hoedemaker, voorzitter van Nederland Vleesland, geeft inzichten in de vleesketen. Hoe gaan we de wereldwijde voedselopgave te lijf?

Hoe zoeken we de balans als ecologie en economie elkaar in de haren dreigen te vliegen? En: hoe voorkomen we dat we kostbaar eten verspillen? Grote vragen, maar hoe gaat dat in de dagelijkse praktijk? Ambachtelijk slager en Friezin Josja Haagsma, European Butcher of the Year 2019, deelt haar praktijkervaring en toekomstperspectief op de sector. Frisian Foodture is hét foodnetwerk congres van 2024. Registreer nu via www.frisianfoodture.nl en selecteer de derde deelsessie (14.35 tot 15.25 uur).
 
Voor meer informatie over de activiteiten en deelname, ga naar nederlandvleesland.nl/deweekvanonseten of deweekvanonseten.nl