×

ULMA Packaging biedt tools voor optimaliseren OEE

Sunday February 21, 2021
Back to overview
Share this article
Bij ULMA Packaging zien ze het belang van productiviteitsoptimalisatie voor hun klanten en daarom zorgen ze dat hun apparatuur voldoet aan de zeer hoge normen van Overall Equipment Effectiveness (OEE). “Onze verpakkingsmachines hebben kenmerken die de OEE van productielijnen optimaliseren, zoals hun robuustheid, betrouwbaarheid, het gemak waarmee ze kunnen worden veranderd en aangepast, de synchronisatie van bewerkingen, de integratie van infeedsystemen met continue stroom van de verpakte producten”, stelt het bedrijf.
 
Bij ULMA Packaging zijn ze zich er ook van bewust hoe belangrijk het is voor klanten om voortdurend toegang te hebben tot informatie over de efficiëntie van hun apparatuur (OEE), om de productiviteit van hun processen te kunnen maximaliseren. Met dit in gedachten heeft het bedrijf een reeks softwaretools ontworpen genaamd OEE Booster voor het UPC-besturingsplatform, waaronder: OEE Monitor en OEE Data Entry.
 
Softwaretools
“OEE Data Entry is een app die beschikbaar is op de HMI voor het verzamelen van productie-informatie, hetzij via handmatige of automatische invoer met behulp van productiesystemen van klanten, die MES- of ERP-systemen kunnen zijn. Met OEE Monitor is de OEE-informatie beschikbaar op zowel het HMI-scherm als in de myULMA-cloud. Deze informatie wordt automatisch gegenereerd en wordt numeriek en grafisch weergegeven op een gebruiksvriendelijke manier, waardoor analyse van de gegevens wordt vergemakkelijkt. En het voor onze klanten gemakkelijker wordt om een diagnose van de oorzaken van stilstandtijden uit te voeren en specifieke verbeteringsplannen te maken.”
 
Gedetailleerde analyse
De units van ULMA Packaging met het UPC 4.0-besturingssysteem zijn standaard voorzien van OEE-metingen en maken het mogelijk om informatie in realtime te verkrijgen, wanneer de producten worden geproduceerd. “En ook de historie, om de prestatieontwikkeling van productieactiviteiten in de loop van de tijd te kunnen vergelijken. Deze tools maken een gedetailleerde analyse van OEE mogelijk, evenals van de drie factoren die het bestaat uit: beschikbaarheid, prestaties en kwaliteit, gesorteerd op diensten en productieorders. Deze analyse wordt ook aangeboden in combinatie, volgens de categorieën of oorzaken van stilstandtijden. Deze categorieën zijn volledig aanpasbaar, zodat klanten alle categorieën die zij relevant achten voor de gedetailleerde OEE-analyse kunnen toevoegen.”
 
De informatie is ook toegankelijk via het netwerk; het kan worden opgeslagen op een extern apparaat, zoals een USB-stick, of het kan beschikbaar zijn in de myULMA-cloud voor maximaal twaalf maanden, allemaal zodat het op het meest geschikte moment kan worden geanalyseerd.