×

GoodLife Foods neemt Pure Ingredients over

Tuesday August 13, 2024
Back to overview
Share this article
GoodLife Foods heeft Pure Ingredients, een toonaangevende fabrikant op de markt voor halal diepvriesproducten, overgenomen. Deze combinatie zal naar eigen ‘resulteren in een zeer complementaire groep die innovatieve diepvriessnacks en maaltijdcomponenten produceert en verkoopt in heel Europa’. De financiële voorwaarden van de transactie worden niet bekendgemaakt en de voltooiing is  afhankelijk van wettelijke en regelgevende goedkeuringen.
 
Deze strategische stap vertegenwoordigt een belangrijke mijlpaal voor GoodLife Foods, omdat het bedrijf het productaanbod en groeimogelijkheden verder kan diversifiëren en een  hoog niveau van innovatie en serviceniveaus aan de klanten kan voortzetten. Dirk Van de Walle, CEO van GoodLife Foods, legt uit: “De overname van dit toonaangevend bedrijf in de halal diepvriesproducten, samen met de onlangs aangekondigde overname van Audens Food Group in Spanje en Portugal, geeft ons alle mogelijkheden om het volledige potentieel  in al onze markten te benutten met prachtige producten en geweldige teams om zodoende ons groeiplan voor de volgende jaren te realiseren.”
 
Breed portfolio
Pure Ingredients, met het hoofdkantoor in Nettetal-Kaldenkirchen (net over de grens bij Venlo) biedt een breed portfolio van merk- en huismerkproducten gericht op halal bevroren snacks en maaltijdcomponenten. Het bedrijf bedient een klantenbestand dat actief is in de etnische supermarkten, retail- en foodservicekanalen, voornamelijk in Nederland, Duitsland en België, naast een groeiende internationale aanwezigheid. Wout van Eeuwijk is eigenaar van Pure Ingredients en blijft verbonden aan het bedrijf. Hij vult aan: "Ik ben zeer verheugd dat we de  krachten van Pure Ingredients kunnen bundelen met die van GoodLife Foods. In al die jaren  heb ik dit bedrijf opgebouwd tot wat het vandaag is mede dankzij de tomeloze inzet van mijn  medewerkers, klanten en leveranciers. Deze transactie biedt prachtige kansen voor de  verdere groei van Pure Ingredients onder de vleugels van GoodLife Foods.”
 
Meer informatie via https://glfoods.com/nl en www.pureingredients.eu