×

Colubris Cleantech viert 40-jarig jubileum

Wednesday January 10, 2024
Back to overview
Share this article
Familiebedrijf Colubris Cleantech bestaat 40 jaar. Het door Gertie van den Hurk opgerichte machine- en constructiebedrijf is in vier decennia uitgegroeid tot een wereldwijd toonaangevende organisatie, gespecialiseerd in scheidings- en zuiveringstechnologieën. Deze toepassingen worden ook ingezet in de vleesverwerkende industrie en vissector.
 
Op 3 januari 1984 richtte Van den Hurk machine- en constructiebedrijf Redes op in Winterswijk. Na een aantal jaren veranderde de naam in Redox en werd het fundament gelegd voor de nieuwe koers van het bedrijf, gericht op Water en Recycling. Verdere groei werd versneld door de overname van verschillende bedrijven, waaronder K-Pack uit Amersfoort en Ingenieursbureau Schneider uit Terborg. In 2018 kwamen de diverse bedrijfstakken samen in één bedrijf: Colubris Cleantech. Naast Water en Afval ging het bedrijf zich bovendien richten op technologieën voor het verwaarden van plantaardige reststromen. Frank Tillmann, CEO sinds 2018, legt uit: “We zullen dit jaar ook aandacht geven aan diverse activiteiten om het jubileumjaar te vieren. Verder zijn we ontzettend dankbaar voor de klanten, partners en toegewijde teamleden die een essentiële rol hebben gespeeld in het succes en de expansie van Colubris Cleantech gedurende de afgelopen 40 jaar. We blijven ons ook de komende 40 jaar samen inzetten voor onze missie om bij te dragen aan een circulaire wereldeconomie, door onze unieke expertise te bundelen en zo de beste oplossingen voor onze klanten te bieden.’’
 
Vleesindustrie
Colubris Cleantech biedt voor de vleesverwerkende industrie een hele reeks betaalbare end-of-pipe afvalwaterbehandelingssystemen aan. Vlees- en pluimveeverwerkingsbedrijven genereren een mix van verschillende afvalwaters. De meeste installaties behandelen het resulterende mengsel, ervan uitgaande dat een gecombineerde end-of-pipebehandeling zal resulteren in de laagste totale investeringskosten. Deze hypothese is in het algemeen waar wanneer de grenzen voor openbare afvoerriool moeten worden bereikt. Voor deze gevallen bieden wij een hele reeks betaalbare end-of-pipe afvalwaterbehandelingssystemen aan. Wanneer echter oppervlaktewaterontladingsgrenzen moeten worden bereikt of lage behandelingskosten per m3/gallon gewenst zijn, kan het kosteneffectiever zijn om specifieke voorbehandelingssystemen voor verschillende proceswaterstromen te installeren.

Op de foto: oprichter Gertie van den Hurk (links) en CEO Frank Tillmann.