×

Akkoord Vion en Tönnies over overname rundvleesactiviteiten

Thursday September 05, 2024
Back to overview
Share this article
Vion Food Group heeft een principeovereenkomst getekend met Tönnies Group voor de overname van het merendeel van haar Duitse rundvleesactiviteiten. De voorgenomen transactie volgt op het Duitse portfolio analyse die in januari 2024 werd aangekondigd en de strategische verschuiving om zich primair te richten op de Benelux. De voorgestelde overeenkomst is onderhevig aan goedkeuring door de relevante mededingingsautoriteiten en gebruikelijke goedkeuringen en sluitingsvoorwaarden, en wordt naar verwachting in 2025 afgerond.  

Na een uitgebreide evaluatie van haar Duitse portfolio en de desinvesteringen van Landshut en Vilshofen, heeft Vion verdere vooruitgang geboekt met de herstructurering van haar Duitse activiteiten op het gebied van slachten, uitbenen en bijproducten van rundvlees in Zuid-Duitsland.  

De voorgenomen transactie zou inhouden dat Tönnies Group de rundvleesactiviteiten van Vion in Buchloe, Crailsheim (inclusief varkensvlees) en Waldkraiburg overneemt. Het zal ook de uitbeningsfaciliteit in Hilden, de huidverwerkingsfabrieken van BestHides in Memmingen en Eching-Weixerau omvatten, evenals het merendeel van de Duitse ondersteunende activiteiten van Vion. De Zuid-Duitse rundvleesactiviteiten staan bekend om hun hoge kwaliteit en sterke vraag in binnen- en buitenland.

'Belangrijke stap in onze heroriëntatie'
De voorgenomen transactie door Tönnies Group zal ervoor zorgen dat deze cruciale activiteiten blijven bloeien en uitbreiden, met behoud van gevestigde toeleveringsketens en klantrelaties. Vion behoudt haar aandelen in de rundvleesfabriek in Furth im Wald in Zuid-Duitsland. De resterende Duitse Vion-entiteiten hebben de volledige steun van Vion, en alle commerciële relaties zullen zoals gebruikelijk worden voortgezet. "Deze voorgenomen transactie is een belangrijke stap in Vions strategische heroriëntatie. We hebben beloofd de meest capabele partners te vinden om een welvarende toekomstige ontwikkeling van de af te stoten bedrijven te waarborgen en we hebben ook beloofd onze investeringen in de overgebleven bedrijven te verhogen. We zetten nu een nieuwe stap in het nakomen van onze toezeggingen. We hebben er vertrouwen in dat de Tönnies Group de ondersteuning en focus zal bieden die nodig zijn voor voortdurende groei en succes", aldus Ronald Lotgerink, CEO van Vion.