Diviande wint Publieksprijs Regio FoodValley 2021
Monday October 04, 2021
Diviande.
Kipster is in 2020 uitgeroepen tot duurzaamste bedrijf van Nederland. Leghennen worden op diervriendelijke wijze gehouden en de haantjes worden gespaard. De vleesproducten van Kipster voldoen aan het 3 sterren Beter Leven Keurmerk. Kipster zocht naar een manier om ook het restvlees dat aan de karkassen blijft zitten te verwaarden. In Diviande heeft Kipster een partner gevonden waarmee deze innovatie vorm heeft gekregen. De uitdaging zat vooral in de eiwitsamenstelling van het restvlees. Deze is anders dan bij regulier vlees en bevat veel collageen. De optie voor een volledig vleesproduct werd daardoor snel losgelaten en er is gekozen voor een hybride product. Het uiteindelijke product bestaat uit een bijzonder combinatie van 25% dierlijke eiwitten van Kipster-restvlees en 75% plantaardige eiwitten zoals tarwe, erwt en soja. De duurzaamheid van het product staat niet alleen voor het dierlijke maar ook voor het plantaardige aandeel hoog in het vaandel. De plantaardige ingrediënten komen van duurzame Europese telers, zoals soja van Oostenrijkse bodem waarbij 85% van de energie in de processen hernieuwbaar is. De hybride reepjes scoren hoog qua eiwit, maar laag in vet en zout. De reepjes zijn al gegaard, dus ready-to-eat. Havekotte: “Het winnen van de Publieksprijs is een enorme eer voor Diviande en een bevestiging dat we met ons partnership met Kipster een mooie duurzame weg ingeslagen zijn.”
Diviande heeft vorige week de Publieksprijs van Regio FoodValley ontvangen. Het concept van Diviande, waarbij restvlees van duurzame Kipster-hanen en leghennen wordt gebruikt voor de productie van gezonde, smakelijke ‘hybride’ roerbakreepjes, overtuigde het publiek om voor deze innovatie te kiezen. “Een fantastische erkenning voor ons als productontwikkelaars”, stelt Jos Havekotte, Sr. Innovation Manager bij
Kipster is in 2020 uitgeroepen tot duurzaamste bedrijf van Nederland. Leghennen worden op diervriendelijke wijze gehouden en de haantjes worden gespaard. De vleesproducten van Kipster voldoen aan het 3 sterren Beter Leven Keurmerk. Kipster zocht naar een manier om ook het restvlees dat aan de karkassen blijft zitten te verwaarden. In Diviande heeft Kipster een partner gevonden waarmee deze innovatie vorm heeft gekregen. De uitdaging zat vooral in de eiwitsamenstelling van het restvlees. Deze is anders dan bij regulier vlees en bevat veel collageen. De optie voor een volledig vleesproduct werd daardoor snel losgelaten en er is gekozen voor een hybride product. Het uiteindelijke product bestaat uit een bijzonder combinatie van 25% dierlijke eiwitten van Kipster-restvlees en 75% plantaardige eiwitten zoals tarwe, erwt en soja. De duurzaamheid van het product staat niet alleen voor het dierlijke maar ook voor het plantaardige aandeel hoog in het vaandel. De plantaardige ingrediënten komen van duurzame Europese telers, zoals soja van Oostenrijkse bodem waarbij 85% van de energie in de processen hernieuwbaar is. De hybride reepjes scoren hoog qua eiwit, maar laag in vet en zout. De reepjes zijn al gegaard, dus ready-to-eat. Havekotte: “Het winnen van de Publieksprijs is een enorme eer voor Diviande en een bevestiging dat we met ons partnership met Kipster een mooie duurzame weg ingeslagen zijn.”