Werkstuk ‘Resistentie bij schimmel Aspergillus fumigatus’ wint

Met haar werkstuk ‘Resistentie bij de schimmel Aspergillus fumigatus’ heeft Beatrice Verweij van Het Streek in Ede de eerste prijs gewonnen tijdens de uitreiking van de Food Valley Havo Profielwerkstukprijs 2017. Deze wedstrijd werd uitgeschreven door Aeres Hogeschool Wageningen en Christelijke Hogeschool Ede. De jury was positief verrast door het hoge niveau van de ingezonden werkstukken en de enthousiaste presentaties.

Bij het winnende werkstuk was de jury vooral lovend over het gedegen onderzoek, de relevantie hiervan voor de samenleving en de hoeveelheid werk die de winnares heeft verzet. De tweede prijs is gewonnen door Janiek Visscher en Vera Paarhuis van het Greijdanus College in Zwolle met hun werkstuk ‘De wetenschap achter kaas’. De derde prijs ging naar Lisette Prins en Marit Veenman van het Melanchthon in Bergschenhoek voor hun werkstuk ‘Het ideale broodje hamburger’. Tot 1 maart jl. konden havisten uit het hele land hun profielwerkstukken indienen om mee te dingen. De jury beoordeelde o.a. op inhoud, originaliteit, helderheid, de centrale onderzoeksvraag, creativiteit, redactie en presentatie (layout). De Food Valley Havo Profielwerkstukprijs werd twee jaar geleden voor het eerst uitgereikt door Christelijke Hogeschool Ede en Aeres Hogeschool Wageningen.