Welkom bij het Meat&Co. Kenniscentrum, dé online kennisbibliotheek voor de vlees- en voedselverwerkende industrie. U vindt hier interessante informatie in tekst, beeld en geluid over belangrijke trends, ontwikkelingen, wetenswaardigheden en nieuws rond vlees en voeding.

Foodnieuws

Zwager Techniek vertegenwoordigt Reepack

Zwager Techniek vertegenwoordigt sinds kort het merk Reepack op de Nederlandse markt.

Advertenties

MEATSTATISTICS

eblex

Meatstats, een door EBLEX en BPEX up to date gehouden online bibliotheek met feiten en cijfers over de vleesindustrie, is via deze link voor iedereen toegankelijk. EBLEX vertegenwoordigt de belangen van de Engelse rundvee- en schapenhouderijen, alsmede de slachthuizen, be- en verwerkende vleesbedrijven.
Meatstats, een initiatief van AHDB Market Intelligence, werd eerder dit jaar gelanceerd en bevat 13 hoofdstukken met informatie, die betrekking heeft op o.m. gegevens van slachthuizen, de wereldhandel, nationale balansen, de consumptie, de veestapel, de handel en de Britse veemarkten.

 

Online artikelen

Deze maand:
Paul Wellink

Paul Wellink, managing director van F. Wellink Lekkerkerk BV: ,,Ons speelveld is niet langer alleen Europa, maar de hele wereld. Dat is even wennen. Vroeger hadden we bijvoorbeeld alleen met de RVV te maken, maar nu lopen we ook steeds vaker tegen specifieke landeneisen aan, die vaak politiek zijn gekleurd.”

Lees meer →

GOEDE BASIS
voor MFC-Event 2015

Busser&tenHove Communicatie, initiator van het Meat&Co. Kenniscentrum, en Jurgen Pietersen van JP Marketing zijn druk doende met de voorbereidingen voor de tweede editie van het MFC-Event op 20 en 21 mei 2015. Op basis van de succesvolle vuurdoop dit jaar hebben diverse bedrijven inmiddels gevestigd dat zij opnieuw met een stand op de beursvloer van het EvenTron in Rosmalen zullen staan. Ook een groot aantal nieuwe bedrijven zal volgend jaar het standhouderveld verrijken.

Lees meer →

CHECKLIST
voor optimale productinspectie

Verwerkings- en verpakkingslijnen voor rood en wit vlees voorzien van adequate apparatuur voor de productinspectie is belangrijker dan ooit. Gezien de steeds strengere wet- en regelgeving en de groeiende belangstelling van consumenten voor product én proces, moeten vleesproducten de juiste maatregelen treffen om klant, merk en imago te beschermen. Het is echter niet eenvoudig de juiste keuze te maken. Meat&Co. vroeg daarom aan Neil Giles van Mettler-Toledo Safeline waarop u in elk geval moet letten.

Lees meer →

HAMBURGER
& Frankfurter

Het lijkt een goed verhaal dat de hamburger als snack in Hamburg aan het eind van de negentiende eeuw werd gegeten toen de emigratie van Duitsers naar de VS op gang kwam. Waarheid is dat de hamburger destijds in heel Duitsland werd gegeten en Frikadelle heette. Met de Frankfurter speelt iets soortgelijks. In Frankfurt werden ten tijde van de emigratiegolf naar Amerika met zekerheid worstjes gemaakt, maar dat waren worstjes in schapensnaar die echt ‘knakten’ als erin gebeten werd. in Amerika moest echter iets anders bedacht worden, want deze darmen waren hier in onvoldoende mate voorhanden. De hotdog werd geboren.

Lees meer →

Food Valley Expo:
Verbinden & samenwerken

De Food Valley Expo is een internationale ontmoetingsplek, die de innovatieve kracht van bedrijven in de agrafoodsector wil versterken door verbinding en samenwerking in de gouden driekhoek: bedrijfsleven, wetenschap en overheid. De tiende editie vond met 800 deelnemers uit 23 landen onlangs plaats in Papendal.

Lees meer →

Protein Summit:
Eet wat de pot schaft

Wie weet maakt de biefstuk in Nederland straks plaats voor de kweekvisfilet. De enige verliezers zijn mensen die absoluut niet van vis houden. Zij moeten wat langer wachten op de kweekbiefstuk. Voorlopig geldt voor de wereldverbeteraars: ‘Geen gezeur over onze oplossingen; eet wat de toekomstige pot schaft!’.

Lees meer →

Column Rudi Holleboom
‘As de hemel valt bint alle bonestokken kapot’

Rudi Holleboom: Dit oude gezegde behoort tot het rijtje: ‘Wijsheid komt met de jaren’, ‘Achteraf kijk je een koe in de kont’, ‘Als het schaap verdronken is, dempt men de put’ en ‘Joost mag het weten’. Wijsheden die in vroeger tijden voornamelijk op het platteland werden gebezigd om het gesprek een andere wending te geven. Omdat ook ik het genoegen heb gehad om plattelands te zijn opgevoed, zijn veel van dergelijke gezegdes mij met de paplepel ingegoten.

Lees meer →

Column Wim Busser
Bladen maken is een vak

Wim Busser: Af en toe denk ik dat we de weg kwijt zijn. Ik heb al eens geschreven dat de druk op redacties als de onze toeneemt. Het ging toen over bedrijven die uitsluitend free publicity zoeken en niet bereid zijn om te investeren in hun communicatie via in dit geval onze bladen of online publicaties. Ik kreeg overigens veel bijval van collega’s bij andere vakbladen, die deze ervaring delen.

Lees meer →

Actieve & intelligente verpakkingen
Van BarrierFilm tot software voor allergenenetikettering

Actuele onderwerpen, die ook tijdens het begin november gehouden AIPIA-congres in Chicago aan de orde kwamen, zijn de interactie met de consument via de verpakking, de functie van de verpakking bij online marketing en verkoop, de rol van de verpakking met het oog op houdbaarheid en voedselverspilling, merkenbescherming, nanottechnologie, geprinte elektronica, smart labels en nieuwe machinetechnologieën. In dit artikel komen opnieuw enkele recente ontwikkelingen op verpakkingsgebied aan de orde.

Lees meer →

Adverteren

Met het crossmediale communicatieplatform, dat bestaat uit vaktijdschrift Meat&Co, dit online Kenniscentrum en ons drukbezochte Twitteraccount Twitter.com/MeatCo1, bieden wij u een optimaal platform  en bereik van uw doelgroep in Nederland en in Vlaanderen (B).

Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen met Henk ten Hove van Busser&tenHove Communicatie: 0481-471170 of een e-mail sturen naar: verkoop@meat-co.nl. Download nu alvast de gloednieuwe mediakaart 2015!

Voor de resterende maanden van dit jaar kunt u natuurlijk ook nog onze mediakaart 2014 downloaden.

© Copyright - Meat & Co