Job van Baars Slow Food Masters beef brisket

‘Pulled meat is géén hype’

Pulled pork, beef en chicken is géén hype. Dat zegt Job van Baars, eigenaar van Slow Food Masters, dat langzaam gegaard vlees produceert. “Het is nu trendy en het zal niet blijven doorgroeien, maar het zal ook niet wegzakken. Ik verwacht dat het een rol gaat spelen bij de eetmomenten waarop nu ook kebab en shoarma wordt gegeten en als toevoeging aan de barbecue.”

Vorig jaar presenteerde Slow Food Masters zich voor het eerst op de Horecava, in een stand van vier bij vier meter. Nu is er gekozen voor een grote stand van vijf bij tien meter met daarin een opvallende Amerikaanse auto als display van het assortiment. “We willen het merk Slow Food Masters goed in de markt zetten en zoveel mogelijk mensen laten kennismaken met ons topproduct.”

Slow Food Masters levert naast pulled meat ook andere in de Smoker bereidde producten, zoals beef brisket (zie foto).

Inspiratiebron

Van Baars legt ‘Franklin Barbecue: A Meat-Smoking Manifesto’ van Aaron Franklin en Jordan Mackay op tafel. Franklin is zijn inspiratiebron. Slow Food Masters rookt het vlees op dezelfde manier, in een speciale Smoker. Voor het roken wordt appelhout gebruikt. Het proces gaat langzaam en neemt zo’n twaalf uur in beslag. Als het vlees uit de Smoker komt, wordt het met speciale kammen uit elkaar getrokken.

Slow Food Masters levert zowel pulled pork als pulled chicken en pulled beef. Pulled pork is met zo’n zestig procent veruit het grootste product, gevolgd door pulled chicken met 25 tot 30 procent. Het overige deel is pulled beef.

Sauzen

Slow Food Masters levert bovendien de bijbehorende sauzen. Er zijn pulled meat sauzen in drie varianten: Smokey Fruit Sauce voor bij pulled beef, Smokey Chicken Sauce voor bij pulled chicken en Whiskey Maple Sauce voor bij pulled pork. De sauzen zijn zoveel mogelijk clean label. Slechts één van de sauzen bevat een E-nummer.

Lees ook:
Pulled meat, maar dan anders  
Proteinbar van vlees  
Bakx Foods lanceert Foodworks 
Ter Marsch introduceert Cannabis Burger