Onprove genomineerd voor Duurzaamste Bedrijf

Een van de eerste nominaties van de zoektocht naar het Duurzaamste Bedrijf van Nederland door de stichting Nederland CO2 Neutraal is voor Onprove. Het Waddinxveense bedrijf richt zich op het verbeteren van productieprocessen in de foodindustrie en maakt zich hard voor het besparen van tijd en papier. Het doel van de verkiezing is mensen in bedrijven te inspireren en plezier te laten beleven aan het maken van duurzame keuzes.

 Onprove ontwikkelt software die productieprocessen, zoals werkorder- en productieplanningen, papierloos laat verlopen. Klanten van Onprove zijn mkb-bedrijven die meer uit hun productieproces willen halen. Vanaf dit kwartaal start een samenwerking met twee Duitse bedrijven die apparatuur verkopen  aan fabrieken. Deze bedrijven, Hajek-Engineering en GPS Reisacher, gaan allebei hun software aanbieden en daarmee hopen ze veel papier te gaan besparen in Europa. De samenwerking zorgt er verder voor dat er geen fouten worden gemaakt bij omstellingen, dat er inzicht is in de verliezen en dat allerhande CCP’s geborgd zijn. Met de software van Onprove is er geen papier meer nodig voor de werkorders en de productieplanning.

Stichting Nederland CO2 Neutraal heeft zich als doel gesteld om het bedrijfsleven te helpen bij minder energie en grondstoffen gebruiken of een overstap te maken naar duurzame alternatieven. Klik hier voor meer informatie over de verkiezing.