MBA Nyenrode: Verantwoord leiderschap in foodsector

Als het gaat om innovatieve oplossingen en om duurzame samenwerkingen om voedsel te produceren, dan loopt de foodsector voorop. De vraag is hoe organisaties in deze sector hierbij op een verantwoordelijke manier de leiding kunnen nemen. In de nieuwe Modulair Executive MBA in Food & Innovation focust Nyenrode Business Universiteit zich op deze vraag. De vernieuwde MBA richt zich op de gehele keten van agro, verwerking en productie tot retail, inclusief alle ketenpartners zoals geldverstrekkers, transporteurs en energieleveranciers.

Christel Smits, hoofd programmamanagement MBA in Food & Innovation,  is enthousiast over de nieuwe MBA-focus: „In de markt zien wij diverse ontwikkelingen binnen de voedselindustrie. Zo speelt ketensamenwerking een belangrijke rol. Omdat de voedselsector mondiaal opereert, is het belangrijk om te weten welke veranderingen in je eigen organisatie teweegbrengen op andere wereldwijde organisaties in de keten. Bovendien laten onze gesprekken met kopstukken uit de foodsector een behoefte zien aan verantwoordelijk topmanagement met oog voor innovatie.”