Jumbo haalt Marokkaanse couscous uit het schap

Jumbo Supermarkten haalt het Jumbo Maaltijdpakket Marokkaanse couscous uit de schappen. Het maaltijdpakket bevat tarwe, terwijl dit niet in de ingrediëntendeclaratie is opgenomen. Consumptie van het product kan de gezondheid schaden van mensen met glutenintolerantie.

Het betreft het volgende product: Jumbo Maaltijdpakket Marokkaanse couscous EAN-code: 8718452272372, met alle houdbaarheidsdata.

Mensen die geen glutenintolerantie hebben, kunnen het product gewoon consumeren. Klanten die de producten gekocht hebben, krijgen hun geld terug. Een aankoopbon is niet nodig. Voor meer informatie kunnen klanten contact opnemen met de klantenservice via 0800 – 0220 161 of Jumbo.com.

Eerdere allergenenrecalls

Jumbo Supermarkten voerde in 2017 diverse keren recalls uit omdat de ingrediëntendeclaratie niet in orde was. In januari werden de hertengoulash en wildzwijnragout met de merknaam Lochtman teruggeroepen. Die bevatten selderij maar dat stond niet op de verpakking. In maart haalde Jumbo de Jamie Oliver Pesto Kabeljauw Filet en de Jamie Oliver Wokmix Pesto uit de schappen omdat de pesto melk bevatte, terwijl dat niet in de ingrediëntendeclaratie stond. Ook andere retailers haalden producten terug vanwege allergenen.