Jumbo breidt assortiment duurzame vis uit

95 procent van de verse en diepvriesvis uit het Jumbo-huismerk-assortiment voert het MSC- of ASC-keurmerk. Klanten kunnen hierdoor een bewuste keuze maken voor vis afkomstig van een duurzame visserij (MSC) of een verantwoorde kwekerij (ASC).

Jumbo wil hiermee een bijdrage leveren aan het behoud van de visstand in zee, de bescherming van de oceaan en de kusten. Jumbo heeft er de afgelopen twee jaar voor gezorgd dat er steeds meer duurzame vis in haar schappen ligt.

Tijdens de ‘Bewuste Visweek’ van 25 september tot en met 1 oktober is in alle Jumbo winkels veel aandacht voor verantwoord gevangen vis, schaal- en schelpdieren.

Ook andere visproducten van Jumbo – zoals gemaksmaaltijden en diervoeding – zijn bijna allemaal MSC- of ASC-gecertificeerd. De afgelopen jaren heeft Jumbo er hard aan gewerkt om haar assortiment verse vis verder te verduurzamen. Al sinds eind 2015 voert de verse zalm van Jumbo het ASC-keurmerk. De gerookte zalm is sinds 2016 ASC-gecertificeerd. Daarnaast heeft Jumbo de zeevruchtencocktail zo aangepast dat deze alleen MSC- of ASC-gecertificeerde vis bevat. Verder hebben de tropische garnalen (zoals cocktail, jumbo en gamba’s) sinds 2016 het ASC-keurmerk en heeft Jumbo in hetzelfde jaar biologische garnalen geïntroduceerd. In 2017 heeft Jumbo alle diervoeding met vis in haar huismerk-assortiment aangepast, zodat deze voldoen aan de voorwaarden van MSC en ASC. Daarnaast bevat het gehele diepvriesassortiment MSC- of ASC-gecertificeerde vis.