Handelsakkoord met Japan: kansen voor kalfsvlees

Het handelsverdrag dat de Europese Unie deze week met Japan is overeengekomen biedt kansen voor de afzet van Nederlands kalfsvlees. Het omvangrijke handelsverdrag regelt onder meer dat de hoge invoerheffingen van 38,5% worden teruggebracht naar 9%.

De VanDrie Group, actief in kalfsvlees, (kalver)voeders en kalfsvellen, ziet het handelsakkoord als een grote kans om zijn positie in Azië te versterken. Henny Swinkels (Director Corporate Affairs): ,,In 2012 zijn de onderhandelingen tussen de EU en Japan gestart. In 2013 opende Japan de markt voor Nederlands kalfsvlees. Onze export werd echter belemmerd door de hoge importtarieven. Dankzij het handelsakkoord wordt deze belemmering weggenomen.” Hij vervolgt: ,,Ik ben blij met de steun vanuit de EU. Dit is noodzakelijk om de afzetkansen van kalfsvlees te vergroten.”

De VanDrie Group voorziet dat het handelsakkoord niet alleen leidt tot extra afzetmogelijkheden in Japan, maar verwacht dat het ook effect zal hebben op andere Aziatische landen, met name China.