FMI en JFPT bundelen krachten

Industriële toeleverancier en dienstverlener FMI uit Bergen op Zoom en JFPT uit Zwolle, bekend onder de merknaam foodlife, hebben de krachten gebundeld. Sinds 1 januari 2018 is foodlife onderdeel van het FMI concern.

Dat hebben CEO René de Keijzer van FMI (rechts op de foto) en directeur-eigenaar Patrick Jansen van JFPT bekendgemaakt.

De activiteiten van foodlife zullen samengaan met die van FMI Foodhandling uit Uden onder de naam ‘foodlife, a FMI company’. De foodlife-vestiging in Zwolle blijft bestaan als verkoopkantoor en onderhoudslocatie. Foodlife blijft dealer van GKS Packaging, FAM N.V. en Tenrit Foodtec Maschinenbau GmbH. Voor deze merken blijft foodlife voorzien in onderdelen en service. Ook de R&D-afdeling in Schiphol-Rijk blijft gehandhaafd. De engineering en productie van machines zullen plaatsvinden op de FMI locatie in Uden.

Irmato groep

FMI is vooral bekend als producent van componenten, assemblages en systemen voor de maakindustrie. Met de overname van de Irmato groep in 2017 heeft FMI inmiddels ook een krachtige positie verworven als leverancier van gerobotiseerde productielijnen, onder andere voor de voedselverwerkingsindustrie. JFPT/foodlife ontwerpt en maakt innovatieve machines voor de verwerking van verse groenten en fruit.