Controle- en inspectiesystemen belangrijk voor voedingsindustrie

Voedselveiligheid is een belangrijk thema voor alle producenten in de voedingsindustrie. Consumenten moeten vertrouwen op de voedselveiligheid van ieder product en elke verpakking. Dat is de reden dat De Koningh Coding & Labeling de nieuwe productgroep controle en inspectie heeft toegevoegd aan haar assortiment, met systemen op het gebied van controlewegen, metaaldetectie en röntgeninspectie. Controle- en inspectiesystemen zouden risico’s verminderen en de efficiency van productielijnen optimaliseren.

,,Wij merkten dat de vraag naar controle- en inspectiesystemen steeds vaker werd gesteld. Zeker onze klanten in de voedingsindustrie zijn op zoek naar zekerheid op het gebied van voedselveiligheid,” aldus Bert-Jan Dijk, directeur van De Koningh Coding & Labeling. ,,Als leverancier op het gebied van codeer- en etiketteeroplossingen is de productgroep controle en inspectie, met de systemen van Anritsu, een welkome aanvulling. Er is een combinatie mogelijk met controlewegers, metaaldetectie, röntgeninspectie en etiketteersystemen aan de productielijn.”

De controlewegers van Anritsu checken op hoge snelheid van elk product het gewicht. Blijkt dat een product boven of onder de ingestelde marge zit, dan wordt het product uitgeworpen. Hierbij is het ook mogelijk om te kiezen voor e-weging – interessant voor producenten omdat met een gemiddeld gewicht afgevuld mag worden en niet volgens het minimum principe.

De metaaldetectoren van Anritsu zijn speciaal ontwikkeld voor industriële omgevingen. Zo is de detectiekop ongevoelig voor externe effecten, zodat er geen onnodige storing optreedt. IJzer, (roestvrij) staal en aluminium wordt gedetecteerd met het ‘dual-frequency systeem’ om nog nauwkeuriger te kunnen inspecteren.

Röntgeninspectie maakt het mogelijk om naast metaaldetectie ook vreemde objecten, ontbrekende producten en vormen te detecteren. De Anritsu-röntgeninspectiesystemen detecteren ook de kleinste deeltjes met HD- en UltraHD-beelden. Ook is het mogelijk om meerdere lijnen gelijktijdig te analyseren of gesloten verpakkingen te controleren.