Bord Bia lanceert Sustainable Beef and Lamb Assurance Scheme

Bord Bia, de Irish Food Board heeft onlangs het Sustainable Beef and Lamb Assurance Scheme (SBLAS) gelanceerd. Het gaat om een borgingssysteem voor kwaliteit en duurzaamheid, dat inkopers van Iers rund- en lamsvlees in de hele wereld duidelijk maakt dat Ierland garandeert staat voor duurzaam rund- en lamsvlees.


„Met het SBLAS bewijst de Ierse voedingsmiddelensector dat zijn collectieve aanpak om nieuwe uitdagingen aan te gaan een systeem oplevert waar onze concurrenten van onder de indruk zullen zijn,” zegt Tara McCarthy, CEO van Bord Bia. „De Ierse rundvee- en schapenhouders zetten zich sterk in om de SBLAS-norm te halen en hiermee het succes van het nieuwe systeem te verzekeren.”
Doordat Bord Bia duurzaamheid heeft opgenomen in het SBLAS, heeft de organisatie haar boodschap richting internationale klanten vereenvoudigd. „Dat wij een enkele, onafhankelijk gecontroleerde standaard hebben,” verduidelijkt McCarthy, „die de kwaliteit én duurzaamheid van ons rund- en lamsvlees beslaat, geeft ons een voorsprong op onze concurrenten. Inkopers van voedingsmiddelen zullen het systeem verwelkomen. Zeker als ze op zoek zijn naar een antwoord of al reageren op de wensen van hun klanten in de retail en de horeca, die duurzaam geproduceerde voedingsmiddelen van hoge kwaliteit willen aanbieden.”