Bakx Foods lanceert Foodworks

Bakx Foods presenteert tijdens de Horecava de nieuwe merknaam en het nieuwe assortiment Foodworks.

Leverancier van vleessnackproducten Bakx Foods maakt sinds 2017 deel uit van het grote internationale vleesconcern OSI Group. De introductie van Foodworks hangt daarmee samen. Foodworks omvat een brede range hoogwaardige vleesproducten. OSI biedt het foodservicemerk aan in Europa.

Met de uitbreiding wil Bakx niet alleen de bestaande klanten een breder assortiment bieden, maar ook een grotere markt bedienen. Waar Bakx zich voornamelijk richt op de fastservicemarkt, is Foodworks gericht op de totale foodservicemarkt, aldus Bakx, dus ook op horeca, catering, petrol en leisure.

Op de Horecava worden de nieuwe burgers in diverse gewichtsklassen gelanceerd, zoals de Angus Burger en de Homestyle Burger (zie foto), met een ambachtelijke uitstraling. Daarnaast wordt ook een range kipnuggets geïntroduceerd.

OSI Group

OSI Group is leverancier van kip-, rund- en varkensproducten. In 1909 startte de onderneming als een familiebedrijf in Chicago in de VS. In 1955 ging het bedrijf hamburgers leveren aan ’s werelds grootste fastfoodketen. Inmiddels is OSI Group uitgegroeid tot een bedrijf met meer dan 20.000 werknemers wereldwijd, verdeeld over ruim 50 locaties in 18 landen.

Lees ook:
Ter Marsch introduceert Cannabis Burger