Automatisch hangwerksysteem in nieuw dc HSF

HSF Logistics in Winterswijk heeft een nieuw distributiecentrum gebouwd met een automatisch hangwerksysteem voor karkassen en grote delen. Het personeel wordt daardoor minder fysiek belast. Maar de automatisering biedt meer voordelen.

In een artikel in meat&co van 19 december 2017 wordt uitgebreid ingegaan op het automatisch hangwerksysteem en het nieuwe dc.

Het automatisch hangwerksysteem heeft als voordeel dat er minder direct contact is met het vlees en dat komt de hygiëne ten goede. Daarnaast hangen de karkassen wat verder van elkaar zodat een betere luchtcirculatie en dus een betere koeling mogelijk is. Ook hoeven de medewerkers alleen nog bij het laden en lossen grote fysieke inspanningen te verrichten.

Sneller omladen

Een ander voordeel is dat het omladen dankzij het nieuwe systeem sneller gaat. De zekerheid dat tijdig wordt geleverd neemt daardoor toe. “Enorm belangrijk voor de klant”, legt projectmanager George Schurink uit. “Als die wil dat de zending morgenochtend om zes uur in Berlijn is, moeten wij ervoor zorgen dat die daar dan ook echt op tijd is.”

> Bekijk het artikel over HSF Logistics

> Wat staat er nog meer in meat&co van december?